EN HOMENATGE

En homenatge

Qui ho diria que ja fa trenta –cinc anys que va néixer aquesta revista, a les aules dels nois i noies de vuitè de l’escola Alba, i que amb col·laboracions de tots el cicles de l’escola,  tenien la intenció de mostrar a la gent gran que ells i elles volien i s’exigien dir, explicar, rebatre, criticar, encoratjar, il·lusionar… palesant que no volien viure d’esquena a cap tipus d’expressions culturals, socials, polítiques… dins i fora de l’escola, a les nostres contrades de ponent, arreu del país i de terres més enllà.

D’entrada permeteu-me un enorme reconeixement a la tasca que es va començar  el gener de 1985 amb la publicació del primer exemplar de “Tot i Res” i que ,a més a més, va obtenir el primer any de veure la llum, un premi Baldiri Rexach… també un estimadíssim record al Pep pel naixement del noticiari independent “Lo Grillat” l’any 2002.

Encara avui, rellegint els articles i escrits de les primeres revistes et fan adonar que, tot i el pas del temps, n’hi ha que podrien ser tan actuals que et fan pensar en els avenços que hem anat bandejant i mig amagant com a èxits quan encara els hem de fer nostres, lliures, legítims i lluitar-los diàriament…això sí… sempre amb la força dels mots.

No oblidem tampoc la fantàstica feina que en un principi va esperonar l’equip docent de cicle superior, amb la Isabel al capdavant, i que any rere any ha desenvolupat l’equip humà  de la comissió de la Revista per adaptar-la als  nous formats digitals  sense perdre l’essència del seu pòsit.

A totes i tots, petits, petites i grans qui heu estat  i sou l’ànima de “Tot i Res” deixeu-me que tingui el privilegi de fer-vos un profund, sincer, afectuós i humil homenatge…enguany que l’escola Alba es vesteix de goig per celebrar el seu 50è aniversari.

Josep Jaumejoan Bertran

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *