HISTÒRIA DEL MÓN CASTELLER

L’alumnat de 6è hem estat treballant la línia del temps i les etapes de la història. Per aquest motiu, hem volgut dedicar aquest article a la part de la història del món casteller.

El fet casteller va iniciar-se fa uns 200 anys i prové d’un ball de la Comunitat Valenciana.

En els seus inicis, els castellers, després d’una actuació, passaven un platet entre els assistents per recollir propines. Avui dia no és una activitat remunerada, al contrari. Per formar part d’una colla castellera has de pagar una quota per dur a terme l’activitat.

A l’inici dels castellers, els membres, tant grans com petits, podien pertànyer a diferents agrupacions. Actualment, només solen pertànyer a una, tot i que no té per què.

En un principi, només formaven part de les colles castelleres els homes de les classes més baixes de la societat. A partir dels anys 80 ho pot fer tothom qui vulgui, independentment del seu gènere o condició social.

El fet casteller va començar a les zones de Valls, Tarragona i el Penedès. L’any 1969 s’hi va afegir Barcelona i als anys 90, es va estendre per tot el territori català. 

En uns inicis, els castells es feien entre Sant Joan i Santa Úrsula regint-se per les feines del camp. Actualment, se celebren coincidint amb les festes majors de diferents localitats. 

Alumnat de 6è de la Colla Gran

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *