L’ESCOLA ALBA

  • Mare, avui estic molt content!
  • I això Pau?
  • Ja tinc tres anys i demà començaré a l’escola.
  • I tant, a l’escola del teu germà gran i dels teus cosins.
  • M’agrada on és l’escola i també el nom: ESCOLA ALBA. Quan hi vaig i veig aquelles classes tan grans plenes de jocs, llibres, aquelles pissarres, aquell pati, el bosquet… També m’agraden les festes que hi fan. Hi anem tota la família. Disfrutem molt amb els mestres ,els jocs, la música… Fan moltes coses i és guai!

Aquesta conversa es dóna en moltes famílies, concretament les que han triat l’ESCOLA ALBA i li han fet confiança per a la formació i educació dels seus fills i filles. Sens dubte una bona elecció!

El primer que impacta d’aquesta escola és l’espai, l’entorn privilegiat amb un silenci només trencat pel cant dels ocells, per la remor de l’aire entre els arbres o per la cridòria dels nens i nenes a l’hora dels esbarjo, jocs o esports al pati. Una escola en plena natura, unes finestres obertes al cel i a la vegetació.

Aquell edifici petit i familiar dels seus inicis i nucli d’una pedagogia adelantada al seu temps, ha esdevingut avui en edificis grans i posats al dia en comoditat i tecnologies per encabir la gran quantitat d’alumnat que té.

Al llarg de 50 anys s’han aconseguit petits i grans reptes. La societat en la seva evolució així ho ha exigit i partint dels seus inicis amb unes idees pedagògiques molt marcades ha estat capaç d’oferir-les durant tota la seva trajectòria.

Qui ha fet possible tot això, indiscutiblement han estat els professionals que amb la seva individual i orgullosa petjada han bastit el projecte educatiu de l’escola. Un equip humà amb objectius moderns, formadors i sobretot educant en valors.

A través de les diferents èpoques educatives en els seus de 50 anys, s’han complert plenament els objectius que sempre han estat senyal d’identitat de l’ ESCOLA ALBA i que al meu parer han estat entre molts altres: INNOVACIÓ, CREATIVITAT, INCLUSIÓ, ESFORÇ, RESPECTE…i tot això a través del joc, l’experimentació, els idiomes, la dança, l’art… i tantes i tantes més que ara foren llargues d’enumerar.

Els que hem treballat a l’escola hem intentat ser una part del seu engranatge i una petita part en la vida de l’alumnat. Des d’aquestes ratlles vull fer un esment  carinyós per a tots aquells que s’hi van esmerçar i ja ens han deixat.

50 anys són molts anys educant, deixeu-me felicitar a tots per aquestes noces d’or i que tots els que hem format part d’aquesta comunitat escolar al llarg d’aquests any tinguem en el racó del bons records el dies que hi vam compartir.

MONTSE SOLSONA

Professora d’anglès 2001-2011

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *