HISTÒRIA DE LES EXTRAESCOLARS

Quan vaig arribar a l’any 92 les activitats que hi havia al migdia eren: futbol, handbol, patins i jocs esportius. L’alumnat podia, també, escollir plàstica, teatre, dansa-jazz o anglès.

Els nens i les nenes s’apuntaven a les activitats que volien, un màxim de dues, i es pagava un preu per cadascuna d’elles.

A partir del curs 93-94, a proposta meva, es va aprovar la quota única per les activitats del migdia. Llavors els nens i les nenes podien optar a un total de tres activitats. Referent a les activitats esportives va desaparèixer el handbol, però a canvi, es va poder jugar a bàsquet. Van començar a aparèixer noves propostes com ara: circ, escacs, sardanes, dansa catalana, informàtica i atletisme.

A l’educació infantil els alumnes no tenien opció a cap entreteniment,  però poc després, es van programar unes activitats i es van llogar  unes monitores de pati que dinamitzaven el teatre, feien jocs o realitzaven tallers de plàstica.

Com a cloenda de les activitats esportives, al juny es feien uns partits a l’escola amb diferents centres de Lleida de manera que els nostres nens/es puguessin jugar amb l’ alumnat del seu entorn.

Al cap dels anys, vaig proposar canviar aquesta jornada esportiva per  la bicicletada. El primer any vam  fer un circuit en línia, des de l’escola fins un camí que donava al riu a l’alçada de Corbins. El vam fer el mateix dia de la fira, per motius de manca de dates. El segon any ja vam començar a anar al parc de Corbins, on hi ha un camp de futbol. En aquella època a la cuina hi havia un cuiner anomenat Emili. Ell i l’AMPA, van proposar de fer una  cassola de tros.

A l’escola es feia un circuit pels petits i per als més grans, es feien dos circuits a triar, segons el nivell. Els dos arribaven al parc de Corbins, un cop allí uns parlaven i altres continuaven fent bicicleta. La majoria s’apuntava a un partit de futbol. Reposàvem les forces amb aigua i fruita i en acabar, anavem cap a l’escola a menjar la cassola. Després del dinar i prendre cafè, es preparaven diferents jocs i activitats de circ. Cap al tard, es recollia tot i es tancava l’escola.

Aquests són alguns dels molts records que tinc de la meva coordinació a les activitats extraescolars.

                                                                                              Diego Armenteros

                                                                           Coordinador extraescolars 92

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *