Els oficis dels nostres pares, mares i tutors

A la nostra escola cada any fem un monogràfic per a la revista del primer trimestre i aquest any la farem sobre els oficis i els treballs.

Entre l’alumnat de sisè vam pensar que podríem fer una entrevista als nostres pares, mares i tutors sobre el seu treball.

Aprofitant l’entrevista que hem realitzat sobre el seu ofici, l’horari laboral…, hem elaborat uns gràfics en els quals es plasmen les diverses preguntes i les seves conclusions.

Una tarda d’expressió escrita, per grups cooperatius, vam elaborar les preguntes per fer-los.  Després, les dues classes de sisè, ens vam reunir per escollir les preguntes que faríem. Quan vam tenir les 16 preguntes decidides, cadascú de nosaltres va entrevistar els seus pares.

A la setmana següent, vam fer el buidatge de les entrevistes i vam triar sis preguntes, de les quals vam confeccionar els gràfics que us presentem a continuació.

En total vam entrevistar a 88 pares, mares i tutors i vam observar que…

  • L’ofici que més pares fan és transformació, oficis, seguit d’educació i formació, sanitat i social i comptabilitat i administratiu, i els que menys, són perruqueria, informació, comunicació i agricultura. Per tant, podem extreure que la gran majoria de pares pertanyen al sector serveis.
  • La majoria de pares treballen entre cinc i deu hores al dia. Això significa unes 40 hores setmanals.
  • Astronauta, futbolista, bomber, fins i tot enterrador de morts, aquests són els oficis que volien ser els nostres pares de petits, però tan solament un 13% ho han aconseguit.
  • Encara que a tots els agrada la seva feina, només una petita minoria la canviarien per una altra de millor.
  • La majoria dels nostres pares van ser universitaris, tot i que molts van fer FP (Formació Professional), i la resta, van cursar l’ensenyament bàsic, el que ara s’anomena primària i ESO.

Nosaltres creiem que ha estat una bona elecció fer la revista sobre els oficis. Amb aquest treball hem après més sobre els oficis dels nostres pares i mares i com representar gràficament unes dades.

Creiem que els nostres pares tenen un bon treball, en general, i gaudeixen del que fan. Estem convençuts que nosaltres, de grans, també ens esforçarem per arribar a treballar d’allò que volem.

Alumnes de sisè

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *